Overige werkzaamheden

Naast onze agrarische loonwerkzaamheden, worden onze machines ook ingezet door particulieren en gemeenten voor specialistisch seizoenswerk als sneeuwschuiven. Verder kent ons machinepark een rolbezem en een waterwagen.

Sneeuwschuiven

Nederland kent de afgelopen jaren geen hele strenge winters meer, maar we worden toch ieder jaar minstens één keer verrast door een sneeuwbui. Dat is het moment dat wij in actie komen.

Onze trekkers/shovels worden voorzien van een sneeuwschuif om zo de wegen, parkeerplaatsen, fietspaden en trottoirs schoon te vegen. Dit doen wij in opdracht van zowel de gemeente als particulieren.

Vegen

Onze roterende veegmachine wordt gebruikt om verharde openbare wegen en oppervlakten te reinigen. De veeghoek en intensiteit zijn verstelbaar, waardoor er onder alle omstandigheden het beste resultaat wordt behaald.

De bezem is ook te huren in combinatie met een trekker met waterwagen. Op die manier is de weg, tijdens bijvoorbeeld de maïsoogst, optimaal schoon te houden.

Waterwagen

Voor het besproeien van bouwplaatsen, zandbanen en sportvelden, maar ook voor het leegzuigen van putten en het sproeien van bomen, hebben wij een waterwagen beschikbaar. Aan de achterkant en beide zijkanten kan zowel geladen als gelost worden.

De tank is voorzien van brede banden met gedwongen besturing voor minimale wrijving en insporing en heeft een inhoud van 10 m3.

Klepelmaaien

De klepelmaaier maait het gewas door een ronddraaiende wals met daaraan klepels bevestigd. Deze klepels snijden het gewas af waarna het achter uitgeworpen wordt.
Deze maaier maait weide, ruwe begroeiing, hoog en zwaarder gewas met daarin takken en oneffenheden Dit wordt allemaal versnipperd door de zware klepels.

Vrachtwagens

We beschikken over 3 vrachtwagens met een maximaal laadvermogen van 17 ton.
De nieuwste vrachtwagen heeft de euro 6-norm.