Gras

Een goede kwaliteit van het gras heeft alles te maken met de manier waarop het wordt behandeld. Van zaaien tot oogsten, wij geven uw grasland de juiste zorg en behandeling. 

Maaien

Wij maaien het gras met een triple maaier met een totale werkbreedte van 9,00 meter. De trekker-maaicombinatie heeft een zeer laag eigengewicht, wat cruciaal is in veengebieden.

De maaiers zijn voorzien van hydropneumatische bodemontlasting, wat zorgt voor een perfecte bodemvolging en strak maaibeeld. Verder zijn ze uitgerust met kneuzer en bedspreidinrichting voor de perfecte droging van het gewas wat een keer schudden bespaart.

Wiersen

Wij wiersen met de Claas Liner 3600. Deze machine heeft 4 rotoren met elk een diameter van 3,3 meter, 12 tandarmen en een werkbreedte van 12 meter. De machine zorgt voor een optimale stroom van gras. De breedtes van de wiers kunnen in verschillende maten gesteld worden voor de verschillende ruwvoerwinningen en diverse pick-ups. 

Gras hakselen

Gras hakselen doen wij met de hakselaar op brede banden met een pick-upbreedte van 3 meter. Met de hakselaar kan een kortere snijlengte gerealiseerd worden dan met de opraapwagen. De snijlengte is verstelbaar, waardoor de hakselaar ook grover kan hakselen. Indien gewenst kunnen granulaatkorrels of een vloeibaar bestandsmiddel worden toegevoegd. In bijzondere gevallen – bij bijvoorbeeld smaakloos gras - is er de mogelijkheid om melasse toe te voegen.

Naast de hakselaar rijden er Kaweco Radium 45 silagewagens. De wagens hebben een inhoud van 38 m3 en zijn voorzien van 800 mm brede banden.

Opraapwagens

De opraapwagens hebben een inhoud van circa 38m3 en met 45 messen een theoretische snijlengte van 37 mm. De wagens zijn voorzien van 800 mm brede banden. Indien gewenst is er een mogelijkheid om granulaatkorrels toe te voegen tijdens het laden van het gras.

Kuilverdelen

Onze shovel, met grasbak en dubbellucht, verdeelt het gras en rijdt het gelijkmatig vast op de kuil. Wij beschikken over meerdere shovels voor op de kuil. Deze werkzaamheden kunnen uiteraard ook uitgevoerd worden op de kuil met mais.