Balen persen

Wij persen en wikkelen zowel grote ronde als vierkante balen, maar ook kleine baaltjes. Daarnaast stapelen we de balen voor u op of transporteren ze naar de door u gewenste locatie. 

Ronde balen persen en wikkelen

De ronde balen worden geperst en gewikkeld met de Kuhn pers-wikkelcombinatie met variabele perskamer. Een groot voordeel van deze machine is dat de baal vanaf de kern opgebouwd wordt en daardoor een hogere persdichtheid, betere conservering en meer gras per baal heeft.

De pers beschikt over 14 messen en staat op hoge 22,5 inch banden met een breedte van 56 cm voor meer draagvermogen op het land. De balen kunnen in diverse maten geperst en gewikkeld worden, met een diameter van 90 tot 160 cm. De pers beschikt over een 3D-wikkelsysteem voor een betere foliebenutting over het oppervlak van de baal.

 

Vierkante balen persen en wikkelen

Wij beschikken over een Case vierkante balenpers. Met deze machine is het mogelijk vierkante balen in verschillende maten te persen. De lengte varieert tussen de 100 en 260 cm, de hoogte is 70 cm en de breedte is 120 cm.

Voor kuilbalen is de maat standaard 180 cm. Op deze manier zijn ze makkelijk stapelbaar. De kuilbalen worden gewikkeld met 6 lagen folie, naar wens kunnen extra lagen worden gewikkeld. Wij hebben diverse wagens ter beschikking om de balen te transporteren naar een door u gewenste plaats.

Kleine baaltjes persen

Naast het persen van ronde en vierkante balen, persen wij ook kleine baaltjes hooi en stro. U kunt zelf de baallengte en –dichtheid bepalen. Deze waarden zijn namelijk variabel in te stellen.

Transport van balen

Naast het persen en wikkelen van de balen, regelen wij ook het transport. Ons machinepark is uitgerust met diverse wagens die de balen naar een door u gewenste locatie brengen. Wij gebruiken hiervoor een shovel of trekker met balenklem.