Bemesten

Om de mest zo nauwkeurig en netjes mogelijk te verwerken, wordt deze op verschillende manieren uitgereden. De drijfmest kan worden uitgereden door onze sleepslangbemester, met behulp van een tank. Of we strooien de ruige mest met een breedstrooier over het gras- of bouwland. 

Sleepslangbemesten

Onze machines worden bediend door gespecialiseerde medewerkers, een echt team waardoor de bemesting altijd zeer nauwkeurig plaatsvindt. We beschikken over meerdere sleepslangbemesters met sectieafsluiting voor zowel gras- als bouwland. De trekkers beschikken over gps om zo recht en efficiënt mogelijk te bemesten. Bij de sleepslangbemester hoort ook een trekker met mestpomp. Deze staat bij de mestput en houdt contact met zijn collega die de sleepslangbemester bestuurd om zo goed mogelijk alles te laten verlopen. De mestpomp pompt de drijfmest naar de sleepslangbemester. Deze mestpomp kan wel tot 3.000 meter ver pompen.

Mest mixen

Mest mixen wordt gedaan waar de drijfmest ontmengd is. Als het gemixt is heb je een homogeen product dat over het land verspreid kan worden aan de hand van het bemesten. Uiteraard kunnen wij, waar nodig, de mest van te voren mixen.